Jump to Navigation | Search | Content area | Page footer
Sehr geehrte Damen und Herren,

im Namen der European Choral Association – Europa Cantat will ich Sie herzlich einladen zum deutsch- russischen Kinderchor- Benefizkonzert am 3. Mai 2014 um 17.30 Uhr im Clara-Schumann-Gymnasium Bonn. Der weltbekannte Kinderchor “Wesna” aus Moskau ist zu Besuch in der Gegend und gibt zusammen mit dem “Schedrik- Chor Gymnasium am Oelberg Oberpleis” ein Benefizkonzert zu Gunsten des  Fördervereins “Freunde der europäischen Chormusik e.V.” mit Sitz in Bonn. Der Eintritt ist frei.

Im Anhang finden Sie die Pressematerialien zur Veranstaltung: eine Pressemitteilung, die Fotos der zwei teilnehmenden Chöre, das Logo der European Choral Association - Europa Cantat und den Veranstaltungsflyer. Alle Materialien stehen Ihnen selbstverständlich zur Veröffentlichung zur Verfügung.

Über eine Berichterstattung im Vorfeld der Veranstaltung, in der Sie Ihre Leser auf das Benefizkonzert hinweisen, ebenso wie einen Veranstaltungsbericht würden wir uns sehr freuen.
Am Tag der Veranstaltung stehen wir Ihnen dann für Fragen jeglicher Art zur Verfügung.
Sollten Sie am Konzerttermin selbst verhindert sein, würden aber trotzdem gerne berichten, lassen wir Ihnen auf Anfrage gerne einen druckfertigen Presseartikel inkl. Fotos zukommen. Kontaktieren Sie uns.

Wir hoffen, Sie bei dem Konzert begrüßen zu dürfen.

Mit freundlichen Grüßen aus Bonn
Sonja Greiner, Generalsektretärin

European Choral Association - Europa Cantat Generalsekretariat
Haus der Kultur, Weberstr. 59a, D-53113 Bonn
Tel: +49 228 9125663, Fax: +49 228 9125658
E-mail: info(at)EuropeanChoralAssociation.org

In Bonn

Since Europa Cantat moved its seat to Bonn in the year 2000 it has been co-operating with the  Bonner Schumannfest (Endenicher Herbst) and different choirs in Bonn with the financial support of the City of Bonn and the Cultural Ministry of the Land Nordrhein-Westfalen, the Landesverband Rheinland LVR and different foundations for some projects.

Programme 2013

From July 10th to 14th 2013 we organised the third edition of the festival Youth Choirs in Movement. More information >>here

In June 2013 we invited Panda van Proosdij and Hans de Berg from the Netherlands to work with a class of the Karl-Simrock school in Bonn. You can find pictures of the rehearsals and the concert >> here and a Press Release >> here

Programme 2012

On November 3rd 2012 at 17.00 we organised a concert in the frame of the Bonner Schumannfest with the children's choir of the Opera La Monnaie in Brussels, La Choraline (BE) and the children's choir of the Opera in Bonn. Details about the concert in the Trinitatis church can be found >> here, the total programme of the Bonner Schumannfest can be downloaded >> here. You can view pictures of the concert >>here.

On October 26th 2012 the Zürcher Sing-Akademie conducted by Timothy Brown (UK) gave a concert at 9 p.m. in St. Maria Magdalena in Bonn-Endenich. Among others they sang the first integral performance of the cyclus "Ierusalem" by Volker Wangenheim in the presence of the composer, as well as works by Palestrina, Purcell and Stanford. At 4 p.m. they presented the cyclus in a workshop. Pictures of the event can be found >>here.

On July 29th 2012, Markus Schuck,director of the Bonner Schumannfest, invited conductors and guests of the festival EUROPA CANTAT XVIII Torino 2012 to a reception in honour of Robert Schumann. Find more about the festival in a detailed press release >> here / a shorter press release >> here (in German >> here).

In March 2012 a fundraising concert was organised with the Youth Choir of the Friedenskirche in Bonn conducted by Katharina Wulzinger and the Mixed Choir of Tallinn english College from Estonia conducted by Margot Peterson, with profits going to the association "Friends of Choral Music in Europe". Read more about the concert (in German) >> here.

Programme 2011

On November 5th there was be a concert of the Torino Vocalensemble, directed by Carlo Pavese in the frame of the Bonner Schumannfest. Details >>here

On November 6th, 14.00 - 16.00, Carlo Pavese held a workshop for singers and conductors in the Clara-Schumann Gymnasium in Bonn. Details >>here.
Please get in contact with the General Secretariat of our association for further information.

In March 2011 a fundraising concert was organised in connection with the founding of the association "Friends of Choral Music in Europe", with the Schedrik Choir and the Junger Chor Aachen.

Programme 2010

On October 31st Europa Cantat organised a concert with the Academic Choir of the Nicolaus-Copernicus-University in Torun, Poland and MultiKultiChor Bonn, in the frame of the Bonner Schumannfest. You will find the concert announcement >> here.

On June 6th 2010 Europa Cantat organised a workshop with Lone Larsen.
On June 7th Europa Cantat, the Schumannfestival of Bonn and Bonn Lighthouse organised a fundraising concert with Voces Nordicae and Lone Larsen on occasion of the 200th anniversary of Robert Schumann. >> more
On June 20th 2010 Europa Cantat cooperated with the Collegium musicum of the University of Bonn and the  CANTABOnn Festival for a performance of the Poverty Requiem in Bonn >> more

From July 7th to 11th Europa Cantat organised the 2nd edition of the festival Youth Choirs in Movement >> more

Programme 2009

On July 29th 2009 Europa Cantat co-organised a special concert in cooperation with the Bonner Schumann Festival -Endenicher Herbst - at the occasion of the 199th death anniversary of Robert Schumann - the World Youth Choir gave a concert in the evening and sang during a ceremony in the afternoon.
Pictures: Reception in Townhall / Ceremony in front of Schumannhaus / Concert Part 1 / Concert Part 2
Press: Article in Generalanzeiger / Article in Rundschau
Recordings of Deutsche Welle: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4541191,00.html
Short films on youtube: http://www.youtube.com/europacantat